COOKIE-NOTIFICATION
Kortobilder.com logo

Tackkort för student, bröllop, examen och mycket mer!

Butiker som vi rekommenderar

ICA foto logo

Välj mellan 30 olika sorters tackkort som du själv skräddarsyr. Textformat och mycket mer är helt upp till dig.

Priser från 99 kr/10-pack

Till butik >

My Fujifilm logo

Tackkort där du väljer utseende, storlek och kvalitet helt själv. Finns i flera olika teman. Beställs lätt & smidigt

Priser från 5,95 kr/st

Till butik >

Smartphoto logo

Tackkort med en mängd olika alternativ. Färg, svartvitt, budget, premium, ginstrande eller matt och mycket mer.

Priser från 5,90 kr/st

Till butik >

Tackkort - konsten att säga tack

Ofta behöver vi hjälp med saker och ting, kanske även då vi tror att vi inte behöver det. Det kan även vara så att man i efterhand kommer på att någon har gjort något för en som man vill tacka för. Kanske har någon stöttat en genom en period av sorg eller en kris, eller så är det någon som helt enkelt alltid ställer upp för en. Oavsett vad så kan det ofta vara så att man i efterhand kommer på att man helt enkelt vill tacka någon. Det kan dock kännas väldigt överväldigande för många att säga tack ansikte mot ansikte, och det kan kännas alldeles för lättvindigt att helt enkelt skicka ett sms eller något annat liknande elektroniskt meddelande. Men det kan ju självklart även vara så att man helt enkelt vill tacka för något mer trivialt, till exempel om man har blivit uppvaktad på sin födelsedag, eller på sitt barns dop. Eller att man vill tacka för att man har haft en bra upplevelse med någon. Ofta är det då flera personer inblandade och det kan vara både jobbigt och tidskrävande att ringa runt till alla bara för att säga tack.

Tackkort, en evigt populär tacksamhetssymbol

Då är det tur att det finns något som kallas för tackkort. Det täcker nämligen in samtliga av ovan nämnda problem. Det är även något som känns roligare att få än ett sms eller ett elektroniskt meddelande. Alla gillar nämligen när det dyker upp något i brevlådan som inte är en räkning eller reklam, men kanske ännu mer uppskattat är att det tyder på engagemang från den som har skickat kortet (trots att det inte alls är särskilt jobbigt att skicka iväg ett tackkort). Det kan även vara lättare att uttrycka sig via ett tackkort eftersom man då får tid att tänka efter och verkligen kan få sagt det man vill ha sagt. Tackkort har nog funnits i någon form så länge det skrivna ord samt papper funnits. Kanske är det en av anledningarna till att det är så pass uppskattat. Det finns historia i användandet av tackkort och därför uppskattas det helt enkelt. På samma sätt som blommor är en evigt populär present så är tackkortet ett evigt populärt sätt att säga tack på.

En rolig form av pyssel

Det kan dessutom vara roligt och engagerande att ge sig hän åt att skicka tackkort. Det innebär nämligen en väldigt rolig form av pyssel. Det finns ju väldigt mycket olika sorts tackkort man kan skicka med olika motiv och till och med numera med olika elektroniska finesser. Man kan till exempel skaffa ett tackkort som spelar upp en melodi när det öppnas. Det verkar som att det bara är fantasin som sätter gränsen när det kommer till just tackkort. Tänk att en sådan liten pappersbit kan skänka sådan enorm glädje och tillfredsställelse! Dessutom är det ett ypperligt tillfälle att lära sig skrivande, en aktivitet som gemene man tyvärr verkar bli allt sämre på. Trots detta kaotiska informationssamhälle vi lever och frodas i. Ofta är det även möjligt att designa sina egna tackkort via till exempel olika näthandlare som ägnar sig åt sådant. Ska man tacka för uppvaktningen på sina barns dop kan det ju till exempel vara passande att man har en bild på sitt barn på tackkortet, och har man gift sig så passar det sig ju med en bild på det vackra brudparet. Alternativt om man även har inbjudningskort till bröllopet funkar det också bra. Eller så kanske man helt enkelt väljer att skicka en rolig bild på sig själv, valmöjligheterna är som sagt oändliga när det kommer till tackkort.

Olika utformningar på tackkort

Precis som att texten som finns skriven på tackkortet och precis som att motivet går att välja helt fritt så är detta även möjligt när det kommer till utformningen på själva tackkortet. Är det små pretentioner som ska läggas på det enskilda tackkortet så duger det kanske med ett vanligt motiv på framsidan av kortet och ett stycke text på baksidan, precis som ett vanligt vykort alltså. Är det istället så att man vill få plats med lite mer text kan man välja att ha ett kort som viks på mitten, detta gör ofta även att det är mer spännande för mottagaren att öppna kortet i fråga. Det är de små detaljerna som gör storheter när det kommer till både tackkort och så mycket annat. Vill man slå på stora trumman kan man även skaffa ett tackkort som är dubbelvikt, så att man kan vika upp det på två sidor. På så sätt kan man få plats med ett stort motiv och kunna få med väldigt mycket text. Det passar sig kanske om det är en mer seriös form av tackande som ska utföras. Det finns även vackra motiv i själva utformningen. Man behöver alltså inte bara skaffa ett rektangulärt eller kvadratiskt kort om man inte känner för det utan det finns även möjlighet att skaffa kort som är utskurna i olika figurer. Kanske väljer man till exempel att skicka ett kort som är utformat som ett hjärta. Tänk ändå vad mycket man kan få sagt i ett litet kort bara genom hur det är utformat.

Ovan nämnt och mycket mycket mer

Det är svårt att nämna alla olika typer av tackkort som finns tillgängliga eftersom att det endast är fantasin egentligen som sätter gränser för hur de kan utformas. Numera går det naturligtvis även bra att skicka elektroniska tackkort vilket kan vara bra om man till exempel vill ha möjlighet att skicka med en video i sin tacksägelse. Man kanske rent av spelar in sig själv när man säger tack och skickar detta i form av ett elektroniskt tackkort. Även om elektronik i allmänhet, när det kommer till dylika saker, kan kännas lite torrt och opersonligt så är det ju givetvis ett undantag om man själv medverkar i det elektroniska kortet som skickas. Julkort i all ära, gratulationskort likaså. Men få kort skänker nog så mycket glädje och tillfredsställelse som just ett tackkort. Det har man nämligen ofta gjort sig mer förtjänt av.