COOKIE-NOTIFICATION
Kortobilder.com logo

Injudningskort till kalaset!

Butiker som vi rekommenderar

ICA foto logo

ICA foto är både säkert, kvalitativt och prisvärt. De brukar dessutom ha en väl fungerande kundtjänst och snabb leverans.

Priser från 9,90 kr/st

Till butik >

My Fujifilm logo

Använd dina egna bilder, skriv din egen text direkt på hemsidan och välj mellan flera olika inramningar.

Priser från 5,95 kr/st

Till butik >

Smartphoto logo

Inbjudningskort med en mängd olika alternativ. Färg, svartvitt, budget, premium, blankt eller matt och mycket mer.

Priser från 5,90 kr/st

Till butik >

Inbjudningskort till kalas

Det finns många högtidliga och roliga speciella tillfällen i livet och många av dem vill man fira med ett stort kalas. Små barn ser fram emot spännande barnkalas, tonåringar vill ha lite coolare sammankomster och därefter brukar man kanske fira jämna födelsedagar med en större fest. Även bröllop och dop är sådana händelser som brukar firas med ett härligt kalas. För att få en festlig stämning redan från början och kanske inbjuda med ett speciellt tema är det en bra idé att satsa lite extra på inbjudningskort till kalas.

Inbjudningskorten kan med fördel kombineras med kuvert i samma stil och om man har tid är det värt att lägga ned lite möda på att handtexta adresser snyggt på kuvertet.

Vad ska det innehålla?

Innan man väljer tema och utseende på inbjudningskort till kalas bör man tänka på vilken information som ska stå på inbjudningskortet. Några grundläggande informationspunkter är t.ex. datum, tid och plats för festen samt vad och vem som firas. Ett datum då festarrangören senast önskar svar på inbjudan samt mailadress och telefon för att kunna svara är också viktiga punkter. Är det en finare fest bör även klädkod anges så att gästerna vet om de ska komma i balklänning och frack eller om det går bra bara med en enklare kavaj eller kjol. Ska man ha ett äventyrligare kalas eller planerar en utomhusfest är det viktigt att skriva detta i inbjudan så att gästerna kan ta med varma och/eller oömma kläder och skor.

I matväg får det gärna framgå i inbjudan vad som är tänkt, t.ex. om man bjuder på lunch, middag eller kanske bara en enkel drink eller fikabröd. Det underlättar planeringen även för en gäst som kanske behöver äta på speciella tider. Det är också viktigt att påminna gästerna om att kontakta värden vid eventuella allergier.

Inbjudningskort till barnkalas

Ett av de roligaste sorterna av inbjudningskort är sådana som bjuder in till barnkalas. Här kan man verkligen låta fantasin spela fritt. Piratkort, prinsessor, roliga djur, superhjältar, glittriga kort, figurer från sagor eller filmer, allt går att göra i form av inbjudningskort. Vill man inte pyssla ihop korten själv finns idag ett stort utbud både i leksaksbutiker och online av inbjudningskort med olika teman.

Inbjudningskort till andra högtidsfester

Även till lite mer högtidliga fester som riktar sig mer till vuxna är det självklart tillåtet med glitter, fantasi och glada färger om temat är sådant. Vill man däremot ha lite mer glamour och högtidlighet över festen så finns det möjlighet att välja finare papper, tryckt med ett specialvalt typsnitt och levererat i vackra kuvert med sigill. Även denna typ av kort finns att beställa färdiga, antingen i butiker som specialiserat sig på färdigtryckta kort, eller hos speciella kortleverantörer som kan erbjuda handtextade vackra och specialdesignade kort.

Det är värt att satsa någon timme på inbjudningskorten som är det första gästerna ser och som sätter stämningen inför det kommande kalaset. Kortet blir dessutom ett härligt fysiskt minne att spara, både för festarrangör och gäster som kan tänka tillbaka på ett lyckat kalas.