COOKIE-NOTIFICATION
Kortobilder.com logo

Skicka iväg injudningskort till bröllop!

Butiker som vi rekommenderar

ICA foto logo

ICA foto är både säkert, kvalitativt och prisvärt. De brukar dessutom ha en väl fungerande kundtjänst och snabb leverans.

Priser från 9,90 kr/st

Till butik >

My Fujifilm logo

Använd dina egna bilder, skriv din egen text direkt på hemsidan och välj mellan flera olika inramningar.

Priser från 5,95 kr/st

Till butik >

Smartphoto logo

Inbjudningskort med en mängd olika alternativ. Färg, svartvitt, budget, premium, blankt eller matt och mycket mer.

Priser från 5,90 kr/st

Till butik >

Inbjudningskort till bröllop

En av de största högtidsdagarna i livet är bröllopsdagen som för många bara sker en gång. På denna stora dag vill man fira ordentligt och låta firandet få en fin inramning. En bra början på ett lyckat bröllopsfirande är inbjudningskorten. Det finns lika många typer av inbjudningskort som brudpar, så var ska man börja?

När, varför och hur?

Då bröllop är en stor högtid som man oftast vill att många vänner och släktingar ska kunna vara med på är det viktigt att vara ute med inbjudningarna i god tid, särskilt om man tänkt gifta sig under sommarmånaderna då många är på semester eller har andra åtaganden. Ett halvår i förväg är inte för tidigt att skicka inbjudningarna. På inbjudan bör stå vilka i en familj som är bjudna, ibland kanske man vill ha ett barnfritt firande. Det bör också anges datum, klockslag, plats och klädsel. En önskan om sista svarsdatum samt meddelande om eventuella allergier bör också finnas med.

Ska bröllopet vara på en avlägsen plats och/eller vara i flera dagar kan det vara bra med rese- och boendeinformation. En variant om all information inte får plats på inbjudningskortet är att göra en egen bröllopshemsida där allt om bröllopet kan skrivas ned och kombineras med roliga fotografier och annat om brudparet, gästerna och vigseln samt festplatsen.

Stil och design på inbjudningskort till bröllop

Många brudpar väljer idag ett specifikt tema på sitt bröllop. Man kan välja att ha sitt bröllop i festlig 20-tals-stil, i fantasystil à la Game of Thrones eller kanske ett medeltidsbröllop. Även om man inte går så långt in i temat kanske man ändå har vissa färger som man tänkt ska genomsyra bröllopet. En viss färgkombination av två eller tre färger brukar gå igen i både dukning, brudbukett, kanske t.o.m. klädsel för brudparet och så förstås på inbjudningskorten.

Idag finns många färdiga designer av inbjudningskort till bröllop på nätet. Modern, klassisk, enkel och stilren eller snirkligt romantiskt med många olika typsnitt och färger. Det går även att beställa unika kort på nätet.

Inbjudningskort till andra högtidsfester

Även till lite mer högtidliga fester som riktar sig mer till vuxna är det självklart tillåtet med glitter, fantasi och glada färger om temat är sådant. Vill man däremot ha lite mer glamour och högtidlighet över festen så finns det möjlighet att välja finare papper, tryckt med ett specialvalt typsnitt och levererat i vackra kuvert med sigill. Även denna typ av kort finns att beställa färdiga, antingen i butiker som specialiserat sig på färdigtryckta kort, eller hos speciella kortleverantörer som kan erbjuda handtextade vackra och specialdesignade kort.

Vill man vara säker på att inbjudningskorten är helt unika kan man vända sig till ett företag som tillverkar korten för hand och som även textar kort och kuvert för hand.

Ett tredje alternativ är att ta sig till en butik som erbjuder papper och hobbymaterial och själv tillverka korten.

Kombinera med andra trycksaker

I samband med att man väljer tema och material för inbjudningskorten kan det vara klokt att även tänka på att inhandla material till andra trycksaker som förekommer i samband med bröllopet. Exempel på dessa kan vara vigselprogram, placeringskort, menyer, kanske något underhållningshäfte till bröllopsmiddagen och sist men inte minst tackkort som skickas efter bröllopet.

Det är värt att tänka igenom inbjudningskort till bröllop lite extra, dessa kommer både brudparet själva och många gäster garanterat att spara och de bidrar till ett härligt minne för livet!

Frankering

En sista touch för att få till det lilla extra på bröllopsinbjudningar kan vara att köpa in frimärken som passar in i temat, t. ex. med blommotiv eller liknande, så att kuvertet blir precis så vackert som man önskar.