COOKIE-NOTIFICATION
Kortobilder.com logo

Injudningskort till allt från studenten och examen till dop och bröllop!

Butiker som vi rekommenderar

ICA foto logo

ICA foto är både säkert, kvalitativt och prisvärt. De brukar dessutom ha en väl fungerande kundtjänst och snabb leverans.

Priser från 9,90 kr/st

Till butik >

My Fujifilm logo

Använd dina egna bilder, skriv din egen text direkt på hemsidan och välj mellan flera olika inramningar.

Priser från 5,95 kr/st

Till butik >

Smartphoto logo

Inbjudningskort med en mängd olika alternativ. Färg, svartvitt, budget, premium, blankt eller matt och mycket mer.

Priser från 5,90 kr/st

Till butik >

Imponera med fina inbjudningskort

Det finns många tillfällen där ett inbjudningskort passar att skicka ut till nära och kära, släkt och vänner. Många har ambitionen att göra en snygg inbjudan som väl fungerar i sitt rätta sammanhang, oavsett om det handlar om inbjudan till ett barndop eller till ett födelsedagskalas. Som alltid finns det dock en mängd olika sätt att åstadkomma detta och här nedan ska vi titta på de olika alternativ som står till buds.

Inbjudningskort till en mängd olika tillfällen?

Det finns som sagt en rad olika tillfällen där ett inbjudningskort är på sin plats, både vid lite enklare tillställningar och mer formella fester.

Barnkalas

När killen eller tjejen fyller år ska det förstås dukas upp till kalas. Detta vill de allra flesta barn vilket periodvis kan innebära konstanta kalas att skjutsa till. Inte sällan ska hela skolklassen eller dagisgruppen bjudas, vilket innebär att ett antal inbjudningskort till kalaset behöver inhandlas. Dessa kort har förstås någon form av barnmotiv och varierar beroende på ålder. De yngre barnen kanske vill ha ett lite "gulligare" motiv medan de som börjar bli äldre brukar föredra superhjältar, dinosaurier eller något annat som känns tufft.

Dop

Självklart ska den nya familjemedlemmen uppmärksammas på allra bästa sätt genom att skicka ut fina inbjudningskort till dopet. Här kan det också röra sig om ganska många kort, om man har en stor släkt och gärna vill bjuda alla. Populärt är att använda sig av ett foto på den lille som motiv på inbjudningskortet.

Bröllop

Här har vi i regel en lite mer formell tillställning, där man gärna bjuder in så många man kan (och beroende på vad budgeten tillåter). Motivet på inbjudningskortet till bröllopet är vanligen ett foto på brudparet, men det kan också vara ett snyggt tryck av skiftande karaktär och stil. Kuvertet till kortet får också gärna vara lite tjusigare för att ge en lite mer exklusiv inramning.

Babyshower

En babyshower är något som är relativt nytt för den svenska marknaden, men något som uppmärksammas allt mer. En fest för den blivande mamman är en rolig tillställning, där man förbereder välkomnandet av den lille bebisen. Ett härligt inbjudningskort med bebismotiv gäller förstås här.

Konfirmation

Kort till konfirmationen handlar inte enbart om att skicka ut tackkort med anledning av uppvaktningen, utan också om en inbjudan att delta på konfirmationsdagen. Har man en stor släkt kan detta vara ett bra sätt att hålla koll på hur många som faktiskt kommer; det underlättar mycket när det ska planeras för matinköp, sittplatser med mera. Motiv på kortet? Lämpligen den som ska konfirmeras, antingen i form av ett nytaget foto eller ett där konfirmanden är yngre (tips: diskutera detta med vederbörande!).

Bröllopsdag

25-årig eller 50-årig bröllopsdag? Klart detta ska firas! Här är det läge att bjuda in både släkt och vänner för att fira detta kungligt med god mat och trevligt umgänge. Skicka lämpligen ut inbjudningskort med de firande på, antingen ett bröllopsfoto från den tiden det begav sig eller ett nytaget.

Fester

Det finns en mängd olika fester man kan skicka ut inbjudningskort till; särskilt under sommaren när man kan hålla härliga grillfester och liknande. Många väljer att välkomna sommaren genom att anordna en hejdundrande fest och här behövs med andra ord ett antal inbjudningskort för att sprida ordet.

Studenten

En student vill man alltid uppmärksamma eftersom det är en ganska stor händelse i livet. Förutom tackkort för uppvaktningen kommer man också vilja skicka ut inbjudningskort till själva studentmottagningen. Dessa kort kan naturligtvis se ut precis som man själv önskar, men många väljer att ha studenten som motiv på dem - eller alternativt en studentmössa.

Köpa inbjudningskort eller göra själv?

Det finns idag en mängd olika inbjudningskort för olika tillfällen på marknaden, så det är lätt att hitta något som passar. Många väljer att besöka en bokhandel eller ett varuhus för att få tag på sina inbjudningskort, samt i vissa fall webbutiker som säljer sådant, medan vissa väljer att gå andra vägar. Den som är riktigt pysslig av sig och vill ordna allt för egen hand, väljer att tillverka sina egna inbjudningskort. Det finns ett stort utbud av hobbymaterial att köpa i olika butiker för den som är i fixartagen. Man bör dock vara beredd på att det tar mycket tid i anspråk och eftersom det handlar om inbjudningskort så blir det en stor mängd att tillverka, till skillnad från när det handlar om ett enda gratulationskort eller liknande. Dessutom kan inköpet av allt material innebära att det är en ganska dyr lösning.

Det går dock att göra sina egna kort på ett mycket smidigare sätt. Många strävar efter att sätta sin personliga prägel på sina kort och genom att beställa korten på en fotosida online kan du välja precis hur du vill att resultatet ska bli. Här skapar du enkelt inbjudningskort från en mall (det brukar finnas många mallar att välja bland) som du fyller med precis det innehåll du önskar. Du laddar upp dina egna bilder, antingen egentagna foton eller någon annan bild du gillar, och infogar dessa. Sedan kan du skriva den text du vill ha både i och utanpå kortet. Mycket enklare kan det inte bli och det är riktigt roligt att sitta och skapa sina egna kort.

Bästa sidorna för att köpa inbjudningskort

Utbudet av fotosidor på nätet är stort, så du kommer inte ha några problem att hitta en sajt som passar. Tänk dock på att jämföra de olika fotosidorna, eftersom det kan förekomma stor variation vad gäller pris, fraktkostnad och utförande. Allt beror också på vad du är ute efter. Det kanske finns vissa fotosidor som erbjuder precis det utseende på mall som du vill ha, medan andra kanske inte alls kan erbjuda detta. Leta runt lite innan du bestämmer dig, så att du säkert kommer bli nöjd med slutresultatet. Ett tips är också att läsa vad andra kunder tycker om företaget i fråga, så du får en fingervisning om vad du kan förvänta dig. Det viktigaste är förstås som alltid att du ska bli nöjd och genom att välja ett företag som producerar kort av god kvalitet kommer du säkert tillbaka dit för fler beställningar i framtiden.